Hozzávalók:
-Répa(2db)
-Alma(2db)
Elkészités:
Fogjuk meg a répát és pucoljuk meg.Majd mosuk meg és reszeljk bele egy tányérba.Az almát is mossuk meg és pucoljuk meg, majd reszeljuk ugyan abba a tányérba és keverjuk meg.
Mese almás
Tészta:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
kevés só,
20 dkg cukor,
1 egész tojás,
15 dkg zsír,
2 dl tejföl,
Töltelék:
1 kg alma,
5dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
marék mazsola,
őrölt fahéj.
A hozzávalókat összegyúrunk, majd a tészta egyik felét a tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. A töltelékhez, az almát lereszeljük és a margarinon megdinszteljük hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. Ha kihűlt ráterítjük a tésztára, meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal és a tészta másik felével betakarjuk. A sütemény tetejét tojássárgájával megkenjük és villával megszurkáljuk. Forró sütőben világosbarnára sütjük. A kész tésztát, vaníliás cukorral bőven behintjük.
Zöld citromos tóró torta, sütés nélkül
40 dkg győri keksz (2 zacskó)
10 dkg vaj
50 dkg túró
50 dkg mascarpone
2 doboz sűrített tej
1 narancs héja, leve
1 zöld citrom héja, leve
1 csomag vaniliás cukor
2 csomag torta fix, zselé
Az összetört kekszet olvasztott vajjal összekeverjük, hogy nyújtható legyen. Ketté osztjuk, egyik felét félretesszük, a másik felét egy kapcsos tortaformába simítjuk.
A gyümölcsök levét a torta fixszel összekeverjük, a többi hozzávalót összedolgozzuk, és a végén hozzáadjuk a torta fixet.
A krémet a vajas keksz tetejére simítjuk és lezárjuk a keksz"tészta" másikfelével.
Fontos! Egy napig mindenképp hűtőben kell tartani. (Türelem sütit terem!:))
Nagyon finom, és egyszerű.
Mogyorókrémes csokis muffin
10 dkg puha margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 egész tojás, 20 dkg finomliszt, 1/2 csomag sütőpor, 1,5 dl tej, |
|
5 dkg étcsokoládé,
1 púpos evőkanál keserű kakaó, só, 12 teáskanál mogyorókrém, |
A margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem, majd hozzáadom a cukrot és a vaníliáscukrot és addig keverem, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapok. Ekkor egyenként hozzákeverem a tojásokat (kb. 30 másodpercig), s végül belereszelem a csokoládét. Következő lépésként elvegyítem a lisztet, a sóval, a kakaóval és a sütőporral, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton a masszához keverem.
A sütőformát kipapírozom, majd szétosztom a masszát, tetejére egy-egy kanál mogyorókrémet teszek és előmelegített, sütőbe kislángon készre sütöm.
Bába foga
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojássárgája
2 dkg vaj
1 dl tejföl
1/2 cs. Sütőpor
barackdzsem,
csipet só,
kevés porcukor,
olaj,
víz,
A lisztet és a sütőport elvegyítem, majd elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a sót és a porcukrot. Következhet a tejföl és a tojássárgája amivel elkezdjük összedolgozni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon, ha kész hűvös helyen egy kicsit pihentetjük.
Enyhén lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra sodorjuk és 10 cm-es darabokra vagdossuk. Egyik végéről is és a másik végéről is a közekéig bevágjuk úgy, hogy az első vágás után 90fokot fordítunk a tésztán (így középen merőlegesen találkoznak és a tészta, sütés közben szépen szét tud nyílni).
Szétfordítjuk a vágásokat, bő olajban kisütjük és vaníliás cukorba forgatjuk, baracklekvárral kínáljuk.